2010. augusztus 3., kedd

Sziasztok!
Palermoban vagyunk! ma benn voltunk a korhazban! eleg modern! altalanos sebeszeten vagyunk! a mai napot (delig) a colonoscopian (vegbel tukrozesen) toltottuk! erdekes, mert ez nalunk a belgyogyaszat resze! nagyon sokan vagyunk kulfoldiek, eselytelen megjegyezni az arcokat, neveket! 7en vagyunk magyarok, 4en Pestrol, 1 srac pedig Szlovakiabol, aki Csehorszagba jar egyetemre! a szobank egesz jo, Tundivel vagyunk egyutt! van kulon furdonk, de arra nincs szo! majd teszunk fel kepeket! nagyon lepra! es kb 40 cm-es helyen kell zuhanyoznunk, es nincs kulon zuhanykabin! tegnap kaptunk vacsit 5 euroert, 1 egesz pizza, sultkrumpli, meg vmi udito! a viz eleg szar, bar elvileg ihato! nem tudok sokat enni, mert Romban beszukult a gyomrom, 6 nap alatt egyszer ettunk meleget!
eleg fura ez a billentyuzet, uh bocsi a hibakert!
Gyunyoru napokat toltottunk Romaban! fantasztikus a varos! meg vissza fogok terni, mert dobtam penzt a Trevi-kutba! :D
lehet, hogy nem sikerul egesz Romat leirnom most, de akkor majd kesobb folytatom!
3 korul ertunk Romba szerdan! mig elkeveredtunk a szallashoz, mar 6 ora volt! eleg jo a tomegkozlekedes, de a repteri jaratok nagyon dragak! de azert mi megoldottuk 8 eurobol, a 15 euros Leonardo da Vinci jarat helyett! teljesen lenzugoznek az olasz emberek! volt, hogy magyarul tanakodtunk, h merre lehet a metro, meghallottak es azonnal felvilagositottak bennunket angolul! egy csomo helyen cipeltek helyettunk a nehez boronduket, mikor kinlodtunk a lepcsokon!
a szallasunk Roma eszaki reszen volt, kulvarosban! konnyen lehetett onnan is kozlekedi, de azert nem mertunk tul sokaig a varosban maradni! Roma by night majd legkozelebb!
ugy gondoltuk, h tokeletes a szallasunk, mert adnak reggelit! mind az 5 nap ugyanazt kaptuk! 1 pici croissant(?), 1 kis ketszersultet, meg lekvart! nem volt vmi sok, es a vegen mar nagyon untuk!
1. nap gyalog mentunk a vatikanhoz, miutan beertunk a kulvarosi vonatunkkal a Paizza del Popoloig! nagyon nagy mazlink volt, ugyanis semmi sor nem volt! ott toltottuk az egesz napot! vegigjartunk mindent a vatikani muzeumokban! Lattuk Rodin Gondolkodojat, kepeket Salvador Dalitol es van Goghtol, egz rakat antik szobrot (az osszes ugyanolyan :D)! bementunk a Sixtus kapolnaba! tulajdonkeppen egy jo nagy terem "szepen kifestve"! fantasztikus freskok diszitik! Rafaello stanzaitol pedig lehidaltunk! az egyik papa felkerte a 25 eves Raffaellot, hogy fessen ki 4 szobat a lakosztalyaban! kitett magaert rendesen! (1000 fotot csinaltunk Romaban, uh majd mutatunk rola kepeket) A Szt. Peter Bazilika fantasztikus! eppen mise ment, ezert nem tudtunk annzira elore menni! annyira hatalmas volt minden Romaban, lehet, hogy ezzel probaljak meg kompenzalni az alacsonysagukat az olaszok! a Bazilika elott kicsit megpihentunk, es figyelemmel kisertuk a gardistak tevekenyseget! nagyon cukik voltak! fiatalok, artatlanok! :D
most be kell fejeznem, mert zar a hely, majd folytatom! varom a hireket otthonrol (itt vagy mailen!)!
pusszantas

5 megjegyzés:

  1. Jó hogy tudunk Rólad! Édesanyád benn volt a várban és mondta, hogy üdvözölsz! Az is jól esik! Ha hazajöttök, kéne egy hagyományőrző pincebuli! twickkk

    VálaszTörlés
  2. Hali!

    örülök, hogy jól telnek a napok:) már a leírtak szerint sem eseménytelen:) mi meg itthon csak sárgulunk az irigységtől:P
    képeket mindenképp kérünk:)
    gyakorlat egyébként milyen? kellemes munkanapokat!

    puszi

    VálaszTörlés
  3. Szia Nusi!

    Igen jó ötlet volt a blog, így most már nekem is lesz mit olvasgatni, a saját blogos megjegyzéseken kívül. :) Érezd nagyon jól magad, és írj le mindent, hogy mi se unatkozzunk, és persze várjuk a képeket!!!!!! Pusssszi!

    VálaszTörlés
  4. Szia Nusi!

    Örülök, hogy sok szépet láttatok Rómában, a leírtak alapján a lehető legtöbbet kihoztátok ebből a pár napból, ügyesek vagytok!
    Milyen a gyakorlat?
    Tényleg fura, hogy a colonos a sebészeten van... én utáltam a belgyógyon, mindig nekem jutott az előkészítés :s
    Végeztem a kórházban, most Pesten vagyok, a festő sráctól kértem kölcsön a laptopot, arról írok. Egyre szebb lesz ez a pesti kis lakás, egész a magaménak érzem. Ja, képzeld nem műtöttek meg, szóval most takarítok ezerrel, de sokkal sokkal jobb így. Kicsit idegölő napjaim voltak, de erről majd privátban... Holnap hazamegyek Tamiékkal, mert anyuék még csinosítgatják a lakást Huginak, de mondták, hogy én kapcsolódjak ki, rámfér. Szóval élve a lehetőséggel hazamegyek Tamiékkal és kimegyek motorostalira. Hát nem a legjobb, de ez is valami. Érezd jól magad, és Tündit is puszilom add át!
    Sok sok puszika

    VálaszTörlés
  5. Lajcsi! az tuti, hogzy lesz otthon is egy jo kis bulink! :D
    Niki! leirhatnad a torteneseket e-mailben! sztem ezt ne itt beszeljuk! hogyhogy nem mutottek?

    VálaszTörlés